Με ηλιοφάνεια το σούβλισμα του οβελία


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή. Μόνο στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας ενδέχεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ. Το Μεγάλο Σάββατο θα σημειωθεί ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως από 5 έως 6 μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή του Πάσχα, όπου το σούβλισμα του οβελία θα γίνει με ηλιοφάνεια. Με σύμμαχο τον καιρό θα επιστρέψουν οι περισσότεροι εκδρομείς τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Παρασκευή

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα έχει η Θεσσαλονίκη και μόνο τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία. Το απόγευμα είναι πιθανό στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας να εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ηπειρο θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στη βόρεια Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και στις ορεινές κυρίως περιοχές ενδέχεται να βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στην ανατολική Ελλάδα η μέγιστη θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς και στη δυτική Ελλάδα από 21 έως 23 βαθμούς.

Δευτέρα του Πάσχα

Την Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ