Πάνω από 100.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα!

Το αδιαχώρητο συνέβη στην πλατεία Συντάγματος καθώς περισσότεροι από 100.000 πολίτες έδειξαν ότι είναι "Αγανακτισμένοι" για 5η συνεχόμενη μέρα...Oι πολίτες συνεχίζουν να μαζεύονται και να διαδηλώνουν, ενώ πολλοί έχουν κατασκηνώσει κυριολεκτικά. Εκατό ευρωπαϊκές πόλεις σε 26 χώρες οργάνωσαν τη δική τους ταυτόχρονη ειρηνική διαμαρτυρία την Κυριακή (29.05).
Πάνω από 100.000 πολίτες μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα ενώ, είναι πλέον και οργανωμένοι: ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης αλλά και ιατρείο έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των Αγανακτισμένων.

Κεντρικό σύνθημα "μαζί τα φάγανε, μαζί να φύγουν."
Εντυπωσιακό είναι ότι έφτιαξαν και τοιχοκόλλησαν σχεδιάγραμμα με το οποίο ενημερώνουν για το πού βρίσκεται κάθε ομάδα.
Επιπλέον, αναρτήθηκε από τους διαχειριστές της σελίδας στο Facebook και πρόταση με συγκεκριμένους στόχους και αιτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τα εξής: "έξω το ΔΝΤ, άρση της βουλευτικής ασυλίας, επιτροπή χρέους, δίκη για εσχάτη προδοσία στους υπεύθυνους" κ.α.
Πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν όλη τη νύχτα του Σαββάτου (28.05) στο Σύνταγμα ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη “μεγάλη μέρα”. Όμως, το πρωί τους ξύπνησαν παραγωγοί που
 είχαν προγραμματίσει έκθεση ελληνικών προϊόντων στον ίδιο χώρο. Έτσι, ο δήμος Αθηναίων κάλεσε για "μετακόμιση" της έκθεσης ελληνικών προϊόντων κι έτσι οι παραγωγοί μεταφέρθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Κάθε ηλικίας άνθρωποι με διάφορα συνθήματα όπως “κλέφτες”, “να καεί η Βουλή”, ενώ κρατούν και γράμματα με τη φράση “η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια”.

Διαβάστε περισσότερα tvnea.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ