Φυλάκιση δύο ετών στο νευροχειρουργό του Γ. Αλβέρτη

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον έναν από τους δύο νευροχειρουργούς που κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια, σε βάρος του συζύγου της Αλεξίας Έβερτ, Γιώργου Αλβέρτη.

Η κατηγορία αφορά σοβαρές επιπλοκές που εμφάνισε ο κ. Αλβέρτης έπειτα από χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2005, σε ιδιωτική κλινική, για αφαίρεση εγκεφαλικής κύστης.

Η σύζυγος του θύματος, που κατέθεσε στο δικαστήριο, τόνισε ότι ο Γιώργος Αλβέρτης, μετά την επέμβαση, εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές που, εξαιτίας αμέλειας των γιατρών και κυρίως του επικεφαλής της ομάδας, εξελίχθηκαν σε ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη, καταστώντας τον ασθενή "άτομο με αναπηρία, πλήρωςεξαρτώμενο από άλλους".

Το δικαστήριο έκρινε υπαίτιο για τη βλάβη σε βάρος του κ. Αλβέρτη, τον νευροχειρουργό Δημήτρη Ρολόγη, ως τον έχοντα τον πρώτο λόγο υπεύθυνο για την επέμβαση και τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς, ενώ αθώωσε το δεύτερο κατηγορούμενο γιατρό.

Στην ομάδα των νευροχειρουργών "κάτω" από τον κ. Ρολόγη ήταν κι άλλος ένας γιατρός, ο οποίος αυτοκτόνησε, όταν κλήθηκε σε εξηγήσεις για την υπόθεση από την πταισματοδίκη, που χειριζόταν τη μήνυση της κας Έβερτ.

Για τη βλάβη σε βάρος του Γιώργου Αλβέρτη, η σύζυγός του έχει καταθέσει και αγωγή αποζημίωσης στο Πρωτοδικείο.

Πηγή Protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ