Eurovision: Η Ελλάδα «χορεύει» απόψε στον 1ο ημιτελικό - Τι δείχνουν τα προγνωστικά

Το χορό τους είναι έτοιμοι να δείξουν οι Λούκας Γιώρκα και Stereo Mike, οι οποίοι σήμερα Τρίτη θα ερμηνεύσουν το Watch my dance στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2011, που θα αρχίσει στις 22:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Φορτούνα Αρένα» του Ντίσελντορφ.

Η ελληνική συμμετοχή θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί 19η στη σειρά, όπως προέκυψε από κλήρωση. Η σειρά εμφάνισης των χωρών έχει ως εξής: 1. Πολωνία, 2. Νορβηγία, 3. Αλβανία, 4. Αρμενία, 5. Τουρκία, 6. Σερβία, 7. Ρωσία, 8. Ελβετία, 9. Γεωργία, 10. Φινλανδία, 11. Μάλτα, 12. Σαν Μαρίνο, 13. Κροατία, 14. Ισλανδία, 15. Ουγγαρία, 16. Πορτογαλία, 17. Λιθουανία, 18. Αζερμπαϊτζάν, 19. Ελλάδα.
Οι τηλεθεατές θα μπορούν να ψηφίσουν από σταθερό τηλέφωνο αλλά και με γραπτό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο. Οι γραμμές για την ψηφοφορία και στον Ημιτελικό και στον Τελικό θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν περίπου 15 λεπτά μετά την παρουσίαση και του τελευταίου τραγουδιού.
Από τις 19 χώρες μόνο οι 10 θα περάσουν στον τελικό. Η Ελλάδα, για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό στις 14 Μαΐου, θα πρέπει να «παλέψει» με τα φαβορί Τουρκία, Ρωσία, Ουγγαρία και Αζερμπαϊτζάν. Το θετικό πάντως, σύμφωνα με τα μεγαλύτερα πρακτορεία της Ελλάδας, είναι ότι η ελληνική συμμετοχή υπερπήδησε τα πρώτα προβλήματα και αν και εθεωρείτο αουτσάιντερ, τώρα την κατατάσσουν μεταξύ της 4ης και 9ης θέσης του ημιτελικού, ανατρέποντας τα πάντα και εκτοξεύοντάς τη στον τελικό. «Αν ξεπεράσουμε το σκόπελο του ημιτελικού, όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα στον τελικό», δηλώνουν τόσο η ελληνική αποστολή όσο και οι Eurovision fun, που παραδέχονται ότι το χιπ χοπ μέρος του τραγουδιού σε συνδυασμό με το ελληνικό στοιχείο, έχει συνεπάρει τους Ευρωπαίους.
Η τελευταία πρόβα της ελληνικής συμμετοχής πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Στην οπτικοποίηση του «Watch my dance» το ελληνικό στοιχείο θα παραμείνει και φυσικά θα είναι έντονο. Το σκηνικό πλημμυρίζει με μπλε, άσπρο και μαύρο φως, ενώ στις τεράστιες οθόνες LED προβάλλονται εικόνες από Ελλάδα με τους αρχαιοελληνικούς κίονες να πρωτοστατούν. Ο Λούκας Γιώρκας εμφανίζεται μπροστά στη σκηνή, ενώ ο Stereo Mike κινείται κυκλικά. Τέσσερις χορευτές συνδυάζουν την παραδοσιακή χορογραφία με μοντέρνα στοιχεία. Δυναμικό είναι και το φινάλε, με τον Λούκα να δείχνει ψηλά στον ουρανό με φωνή που πραγματικά βγαίνει από την ψυχή του.
Τα σχόλια από την ιστοσελίδα του fun club της Eurovision
1. Πολωνία: Υπερκινητική αλλά με καλή φωνή και ερμηνεία. Το φόρεμα δεν βοήθησε πολύ τη συμμετοχή αυτή.
2. Νορβηγία: Πολύ δυνατή συμμετοχή αλλά όχι στη σκηνή του Ντίσελντορφ όμως.
3. Αλβανία: Με καταπληκτικά γραφικά και με πολύ δυνατή ερμηνεία που θα την οδηγήσει στον τελικό.
4. Αρμενία: Το τραγούδι το απογειώνει εκπληκτικά η άψογη χορογραφία και ενδυματολογική επιλογή.
5. Τουρκία: Ίσως η χειρότερη εμφάνιση της χώρας τα τελευταία 15 χρόνια….. κρίμα έχασε το σερί των καλών επιλογών..
6. Σερβία: Μα τι σχέση με την σερβική κουλτούρα έχει το συγκεκριμένο άκουσμα…. μάλλον φέυγουν για Βελιγράδι Τετάρτη πρωί.
7. Ρωσία : Με έντονο το άρωμα από Φωκά Ευαγγελινό η Ρωσία προσπαθεί να μας πείσει για την παντοδυναμία της… θα υποκύψουμε;
8. Ελβετία: Την απολαύσαμε και στο πάρτυ της ιδρυτικής διακύρηξης του INFE και για μια ακόμη φόρά ….την λατρέψαμε.
9. Γεωργία: Ίσως η καλύτερη ροκ στιγμή της φετεινής διοργάνωσης. Με πολύ πολύ ρυθμό….
10. Φινλανδία: Άν και αποτελεί μια καλή κόπια του περυσινού Βελγικού κομματιού… έχει πολλές συμπάθειες και μια θέση στον τελικό.
11. Μάλτα : Γιατί ένα τόσο συμπαθητικό τραγούδι να είναι τόσο λίγο σκηνικά… η Βαλλέτα τους περιμένει …σύντομα.
12. Άγιος Μαρίνος: Σε μια πολύ αμερικάνικη στιγμή της βραδυάς η επιστροφή του κρατιδίου αυτού δεν νομίζω να καταφέρει να φτάσει στον τελικό.
13. Κροατία: Ο τίτλος σημαίνει «γιορτάστε» αλλά στο Ζάγκρεμπ μάλλον δύσκολα θα το γιορτάσουν… η πρόκριση θα κριθεί κυριολεκτικά στό νήμα.
14. Ισλανδία: Τα πιο εκφραστικά πρόσωπα φέτος είναι οι Ισλανδοί … τους είχαμε μαζί μας στο πάρτι και …τα τσιφτετέλια τους συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
15. Ουγγαρία: Αμφίρροπα τα πράγματα για ένα από τα φαβορί φέτος.Υπερβολικά τα φωνητικά λάθη.Κate Ryan 2011.
16. Πορτογαλλία : Ιστορικές στιγμές επανεδραίωσης της μαχόμενης αριστεράς στην Eurovision. Το αστείο 3λεπτο της βραδιάς. Ενδεχομένως και του τελικού.
17. Λιθουανία: Καληνύχτα. Κλασσική Λιθουανική συμμετοχή
18. Αζερμπαιτζάν: Άνετη πρόκριση για την χώρα που παρόλο που είχε αρκετά φωνητικά λάθη.
19. Ελλάδα: Αρκετά ικανοποιητική η πρόβα και η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής. Ίσως λιγάκι παραπάνω ελληνική από όσο έπρεπε για την Eurovision. Αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως.

Πηγή imerisia.gr