Υγιέστερο σπέρμα ίσον περισσότερα χρόνια ζωής

«Ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται, αν κάποιος έχει σπέρμα καλής ποιότητας, σε σχέση με ένα σπέρμα χαμηλής ποιότητας. Όσο φτωχότερης ποιότητας είναι το σπέρμα, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος θανάτου». Αυτό αναφέρει η υπεύθυνη ερευνήτρια δρ Τίνα Κολντ Γιένσεν.

Αν και η έρευνα δεν πρέπει να τρομάξει όσους γνωρίζουν ότι δεν έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με τους Δανούς ερευνητές, καλό θα είναι να κάνουν προληπτικό τσεκ-απ για άλλες ασθένειες, ειδικά καρκίνο των όρχεων. Η ανδρική στειρότητα έχει γίνει όλο και πιο συχνή στους άνδρες των 50 ετών, σύμφωνα με τους Δανούς επιστήμονες.

Η δανική μελέτη αναφέρει ότι άνδρες με συγκέντρωση σπερματοζωαρίων στο σπέρμα τους 40 εκατ. ανά χιλιοστό του λίτρου ήταν 40% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν στη διάρκεια της μελέτης, σε σχέση με άνδρες που είχαν συγκέντρωση κάτω των 10 εκατ. ανά χιλιοστό του λίτρου.

Η διάρκεια ζωής επίσης διαπιστώθηκε ότι αυξανόταν σταθερά ανάλογα με το ποσοστό των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα, τα οποία εμφάνιζαν φυσιολογική κινητικότητα. Άνδρες με άνω του 75% φυσιολογική κινητικότητα σπέρματος είχαν 54% μικρότερη πιθανότητα θανάτου σε σχέση με άνδρες, των οποίων το σπέρμα είχε φυσιολογική κινητικότητα κάτω του 25%.

Ακόμα, βρέθηκε ότι οι άνδρες που είχαν κάνει παιδιά, ζούσαν περισσότερο σε σχέση με όσους δεν είχαν κάνει, ένα εύρημα που συμφωνεί με προηγούμενες έρευνες, οι οποίες έχουν διαπιστώσει ότι οι γόνιμοι άνδρες και γυναίκες ζουν περισσότερο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες χωρίς παιδιά, κατά μέσο όρο, είναι φτωχότεροι, λιγότερο υγιείς και πιο επιρρεπείς σε χρόνιες ασθένειες. Όμως η αύξηση στα χρόνια ζωής που σχετίζεται με την καλύτερη ποιότητα σπέρματος, ισχύει τόσο για τους άνδρες με παιδιά, όσο και γι' αυτούς χωρίς παιδιά.

Οι άνδρες με καλύτερο σπέρμα έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης πολλών ασθενειών, όπως καρκίνου, αναπνευστικών προβλημάτων, στομαχικών προβλημάτων κ.α. «Το σπέρμα καλής ποιότητας πιθανώς αποτελεί ένα βιολογικό δείκτη γενικής υγείας, ο οποίος σχετίζεται με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης», σύμφωνα με τη δρα Γιένσεν.
ΠΗΓΗ: ygeiaonline.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ