Μυστήριο με ανακάλυψη μουμιοποιημένου νάνου!

Ο νάνος - ή καλύτερα το πτώμα του - βρέθηκε στην επαρχίαKerman του Ιράν, κοντά στην πόληShahdad και πυροδότησε μια σειρά από φήμες που θέλουν ναεντοπίστηκαν τα ίχνη μιας ολόκληρης αρχαίας... νανό-πολης !!!Άσχετα απ' το αν οι φήμες έχουν κάποια βάση, ο ένας και μοναδικόςνάνος που ξεθάφτηκε - και μάλιστα σε άριστη κατάσταση - αποτελείαπό μόνος του «πονοκέφαλο» για τους αρχαιολόγους.


Αν οι αρχαιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι έχουν «κολλήσει» μπροστά στοναρχαίο νάνο, κάποιοι άλλοι βιάζονται να τελειώνουν με την υπόθεσηαυτή. Πρόκειται για τις αρχές της χώρας που δεν θέλουν και πολλάμυστήρια να ξεφυτρώνουν από το «πουθενά», ούτε καμία αναστάτωση απότον θόρυβο που προκάλεσε στην περιοχή η ανακάλυψη αυτή. Μην ξεχνάτεότι όλα αυτά συμβαίνουν στον ισλαμικό κόσμο!

Έτσι οι αστυνομικές αρχές αλλά και ο Οργανισμός ΠολιτιστικήςΚληρονομιάς και Τουρισμού του Kerman πιέζουν τις καταστάσεις για ναεπιταχυνθούν οι έρευνες και να λυθεί το μυστήριο όσο γίνεται πιοσύντομα.

Προς το παρόν δεν έχουν διεξαχθεί ιατροδικαστικές έρευνεςστο πτώμα, ούτε έχουν καθοριστεί το φύλο του ή η ηλικία του όντοςαυτού τη στιγμή του θανάτου του. Κάποιες εκτιμήσεις πάντως θέλουννα πέθανε σε ηλικία 16 με 17 ετών.

Κάτι άλλο που προκαλεί κατάπληξη είναι ότι ο νάνος βρίσκεται σεκατάσταση μουμιοποίησης - αποκαλείται λοιπόν«μουμιοποιημένος νάνος» - ενώ κανένας αρχαίος λαός του σημερινούΙράν δεν εφάρμοζε τη μουμιοποίηση στους νεκρούς του, ενώ οαρχαιολογικός χώρος της πόλης Shahdad ανάγεται στην περίοδο τηςδυναστείας των Σασσανιδών (3ος- 7ος αι. μ.Χ.) Μια εναλλακτική άποψηυποστηρίζει ότι ο νάνος θα μπορούσε να είχε ταριχευτεί με φυσικέςδιεργασίες.

Τα πράγματα δείχνουν σοβαρά, και για ένα άλλον λόγο.Λαθρέμποροι προσπάθησαν πρόσφατα να «εξάγουν» τημούμια του νάνου στη Γερμανία έναντι του αστρονομικού ποσού των3.000.000 δολαρίων! Κάποιος είχε την...«γενναιοδωρία» να πληρώσει ακριβά για την κατοχή του ευρήματος.Τελικά η απόπειρα αποκαλύφθηκε και ακυρώθηκε από την αστυνομία, πουσυνέλαβε τους δύο «εξαγωγείς».


http://xamaileonnews.blogspot.com/ 
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ