Μια ιστορια φρικης για γερα νευρα.


 Όποιος/α έχει ευαίσθητα νεύρα ας μην μπει στη διαδικασία να διαβάσει το παρακάτω γιατί οι σκηνές που αναπαρίστανται μέσα από το κείμενο είναι άκρως σκληρές.Σας προειδοποιησα εκ των προτερων γιατι εγω οταν το διαβασα ειχα παθει ενα τεραστιο σοκ βλεποντας που μπορει να φτασει ενα αρρωστο μυαλο.


Η ιστορια φρικης που θα σας καταγραψω ειναι πολυ γνωστη αν και παλια, γιατι συγκλονισε την παγκοσμια κοινη γνωμη με την αγριοτητα της.

Όλα ξεκινησαν λοιπον το καλοκαιρι του 1965 οταν ο Lester και η Betty Likens παρεδωσαν τις δυο κορες τους στην Gertrude Baniszewski υπο το ποσο των 20 δολλαριων τη βδομαδα για να τις προσεχει οσο εκεινοι θα ελειπαν σε περιοδεια με το θιασο στον οποιο εργαζονταν.





Η Baniszewski ηταν μια ασθματικη γυναικα που στα 37 χρονια της ειχε ηδη τρεις διαλυμενους γαμους 13 εγκυμοσυνες και 6 αποβολες. Ζουσε μαζι με τα επτα παιδια της σε ενα κακοσυντηρημενο σπιτι και κερδιζε τα προς το ζην σιδερωνοντας ή κανοντας baby sitting και απο τα λιγοστα χρηματα που τις εστελναν οι πρωην συζυγοι της. Η μεγαλυτερη κορη της Paula ηταν μονο 17 οταν εμεινε εγκυος απο εναν κατα πολυ μεγαλυτερο, παντρεμενο αντρα.Στο σπιτι της που περισσοτερο εφερνε σε τρωγλη, εκτος απ τα παιδια της και την ιδια μαζευονταν συχνα παιδια της γειτονιας.


Κατα τη διαρκεια της δικης που θα γινοταν μηνες αργοτερα, οταν ο Lester Likens ρωτηθηκε για το εαν ελεγξε το σπιτι που αφησε τα δυο του παιδια απαντησε: οχι, δεν ειμαι αδιακριτος". Αν ηταν ομως εστω και λιγο αδιακριτος δε θα αφηνε ποτε τα παιδια του σε ενα σπιτι που στο εσωτερικο του οποιου δεν υπηρχε σομπα, ουτε επαρκης αριθμος κρεβατιων για ολους, που η κουζινα ηταν καταλληλη μονο για ζεσταμα του φαγητου κι οχι για μαγειρεμα και που το νοικοκυριο της κουζινας περιοριζοταν σε 3 μονο κουταλια που στην πορεια απεμεινε ενα και χρησιμοποιειτο απο ολους.(!)
Η Baniszewski λοιπον δεχτηκε να αναλαβει την 16χρονη Sylvia και την αναπηρη λογω πολιομυελιτιδας 15 χρονη αδερφη της Jenny. Καθως ο πατερας τους εφευγε απο το σπιτι δεν ξεχασε να παροτρυνει την Baniszewski να χρησιμοποιησει αρκετη αυστηροτητα αφου συμφωνα με τα λεγομενα του τα δυο κοριτσια ηταν "αρκετα ατιθασα".

Η Sylvia Likens ηταν ενα συνηθισμενο κοριτσι με καλες επιδοσεις στο σχολειο η οποια ερχοταν απο μια οικογενεια με συνεχη προβληματα που κατεληγαν σε χωρισμους και επανασυνδεσεις γεγονος που την εκανε οπως ελεγε να νιωθει τρομερα παραμελημενη. Ηταν το τριτο παιδι απο τα πεντε και μαζι με την οικογενεια της ειχε αλλαξει μεχρι τα 16 της 14 σπιτια λογω της συχνης μετακινησης των γονιων της.

Η πρωτη βδομαδα παραμονης εκεινης και της αδελφης της Jenny στο σπιτι της Gertrude κυλησε ομαλα γνωριζοντας τα υπολοιπα μελη της οικογενειας και προσαρμοζομενες στο νεο τους σχολειο.
Ωστοσο η φρικη δεν αργησε να ξεκινησει οταν τη δευτερη βδομαδα οι γονεις τους παρελειψαν να στειλουν εγκαιρως τα χρηματα στην Baniszewski κι εκεινη εξαλλη και ωρυομενη τις ξαπλωσε σε ενα κρεβατι με γυμνα τα οπισθια τους για να μπορει να τις χτυπησει καλυτερα με την ξυλινη βεργα.
Η πληρωμη των γονιων της εφτασε την επομενη μερα.

Μεσα στις επομενες μερες τα δυο κοριτσια ξυλοφορτωθηκαν ακομα δυο φορες την πρωτη γιατι η Gertrude υποπτευοταν οτι η Sylvia  παρεσυρε και τα αλλα παιδια να κλεβουν μικροαντικειμενα απ' το σχολειο και τη δευτερη γιατι τα δυο κοριτσια βρεθηκαν να ανταλλασουν αδεια μπουκαλια στο μπακαλικο εναντι χρηματων.
Παρ'ολα αυτα το μενος της Baniszewski ειχε ηδη αρχισει να επικεντρωνεται στην Sylvia.

Μια Κυριακη η Sylvia κατηγορηθηκε απο την Paula στην μητερα της οτι ειχε φαει σαν γουρουνι στο κυριακατικο δειπνο της εκκλησιας. Η Gertrude μαζι με τα υπολοιπα παιδια αναγκασαν την Sylvia να φαει ενα λουκανικο γεμισμενο με ακαθαρσιες τιμωρωντας τη για την αναρμοστη συμπεριφορα της στο δειπνο εκεινο.Η Sylvia εφαγε το κατασκευασμα αυτο και αμεσως μετα εκανε εμετο τον οποιο αναγκαστηκε να φαει στη συνεχεια υπο την απειλη νεας χειροδικιας.

Paula Baniszewski


Θα δουμε στην πορεια της κλιμακωσης των μαρτυριων οτι η Sylvia υπομενε αδιαμαρτυρητα τις κακουχιες διοτι η Baniszewski της ειχε περασει την ιδεα οτι δικαια της συνεβαιναν ολα αυτα εξαιτιας των κακων πραξεων της.
Αποτελεσμα αυτου ηταν οτι οταν τις επισκεφτηκαν οι γονεις τους μετα απο βδομαδες για να δουν τι κανουν εκεινες δεν ειπαν τιποτε για ολα οσα λαμβαναν χωρα εκει μεσα.


Δυο γειτονες ο Raymond και η Phyllis Vermillion θα κατεθεταν υστερα στο δικαστηριο οτι κατα την πρωτη επισκεψη στο σπιτι της Baniszewski η προσοχη τους επεσε σε ενα ομορφο αλλα φοβισμενο κοριτσι με μελανιασμενο ματι. Η ιδια η Gertrude εκεινη τη στιγμη καυχηθηκε πως εκεινη της το εκανε αυτο και πεταξε πανω της ενα ποτηρι καυτο νερο.Ο λογος που γειτονες δεν ανεφεραν τιποτα στην αστυνομια ηταν γιατι θεωρουσαν πως η τιμωρια ειναι "ιδιωτικη" υποθεση.


Παραλληλα με ολα αυτα η Sylvia παρακολουθουσε τα μαθηματα στο σχολειο μαζι με τη Stephanie και την Paula, εβλεπε τηλεοραση, ακουγε μουσικη και ετρωγε το λιγοστο φαγητο μαζι με τους αλλους κατευθειαν απ'τις κονσερβες λογω ελλειψης κουζινικων.

Μια μερα στο τελος του Αυγουστου η Sylvia αφησε ενα φιλο της να ξαπλωσει διπλα της στο κρεβατι εξαγριωνοντας ετσι την Gertrude που τις φωναξε:"Τωρα θα αποκτησεις μωρο!" και την κλωτσησε την ιδια στιγμη με δυναμη στα γεννητικα οργανα. Αν και η Sylvia δεν ειχε σεξουαλικες εμπειριες ειχε πεισθει απο το περιβαλλον της οτι ηταν εγκυος. Αυτο θυμωνε την Paula που ηταν πραγματικα εγκυος.Η Sylvia σαν εκδικηση διεδωσε στο σχολειο οτι η Paula και η Stephanie ηταν πορνες.Αυτο πυροδοτησε την οργη του φιλου της Stephanie, Coy Hubbard, που ξυλοκοπησε αγρια την Sylvia. Απο εκεινη τη μερα η Sylvia εμελλε να γινει ο προσωπικος "σακος" προπονησης του Hubbard.

 
Coy Hubbard


Με τον καιρο η Baniszewski διεδιδε διαφορες κακολογιες για τη Sylvia στη γειτονια στρεφοντας τα παιδια εναντιον της και ενθαρρυνοντας τα να τη χτυπουν κι αυτα.Χαρακτηριστικο παραδειγμα ηταν ενα κοριτσι της γειτονιας η Anne Siscoe που συμπαθουσε την Sylvia αλλα οταν η Gertrude της ειπε οτι η Sylvia  ειχε πει τη μητερα της πορνη εκεινη επιτεθηκε στην Sylvia κλωτσωντας τη με μανια στην κοιλια.
Την ιδια στιγμη αγαπημενη συνηθεια της Paula ηταν να χτυπαει τη Sylvia στο κεφαλι με ο,τι εβρισκε μπροστα της.

Επειτα η Baniszewski χτυπωντας τη Sylvia την επεισε να παραδεχτει οτι ειχε κλεψει μια στολη γυμναστικης απο το σχολικο γυμναστηριο επειδη εκεινη δεν της την αγοραζε και χωρις αυτη δε μπορουσε να παρακολουθησει τα μαθηματα. Με αυτην την προφαση η Gertrude της απαγορευσε να ξαναπαει στο σχολειο χωρις ομως να παραλειψει να την τιμωρησει δερνοντας τη με μια ζωνη, κλωτσωντας τη, καιγοντας με σπιρτα τα "βρωμοδαχτυλα" της και ξαναχτυπωντας τη με τη ζωνη. Απο εκεινη τη στιγμη η χρηση φωτιας θα ηταν το κυριο μεσο βασανισμου της Sylvia.

Η ομαδα των ανηλικων "τιμωρων" που ειχε συσταθει υπο την Gertrude αρχισε να καιει, να χτυπαει, να βασανιζει με καθε λογης τροπο το αμοιρο κοριτσι σε καθημερινη βαση και οπως δηλωσε και ο Coy Hubbard την πετουσε στους τοιχους καθε φορα που εξασκειτο πανω της για το τζουντο.

Σαν να μην εφταναν ολα αυτα η Gertrude την υπεβαλλε σε στριπτιζ μπροστα στα αγορια αναγκαζοντας τη να κανει αυτοικανοποειται μπροστα σε ολους προς τερψιν των αγοριων οπως ελεγε.
Η βαναυσοτητα και ο πονος που υπεμενε η Sylvia ειναι εμφανης στη μετεπειτα ιατροδικαστικη εκθεση οπου ανεφερε οτι ολα σχεδον τα νυχια της ηταν σπασμενα ή γυρισμένα προς τα πισω και το κατω χειλος της ειχε σχεδον αποκοπει στην προσπαθεια της να αντεξει τα δεινα.(!)

Μια ημερα η Sylvia ειτε εξαιτιας της ψυχολογικης πιεσης ειτε λογω των αμετρητων χτυπηματων που ειχε υποστει στην κοιλια και στα γεννητικα οργανα, ουρησε στσο κρεβατι της.
Το γεγονος αυτο εξωθησε τους βασανιστες της να την κλειδωσουν στο κελλαρι και να της απαγορευσουν τη χρηση του μπανιου. Για να την "καθαρισουν" απο τη βρωμια της καθιερωθηκε να γεμιζουν την μπανιερα με βραστο νερο και να την βαζουν μεσα με τη βια, ενω η Paula της ετριβε της πληγες με αλατι.
Μενοντας πλεον στο κελλαρι η Sylvia ηταν της περισσοτερες φορες γυμνη και νηστικη για μερες. Εκει πηγαινε η τερατωδης ομαδα των βασανιστων της για να την χτυπαει, να την καει και να την αναγκαζουν ν'ανεβει τις σκαλες του υπογειου με μοναδικο σκοπο να την ξαναριξουν κατω.

Το κελλαρι


Μια μονο φορα της επιτραπηκε να βγει εξω απο εκει για να φαει με τα χερια μια καυτη σουπα που πριν προλαβει να την φαει επειδη λιμοκτονουσε, τραβηξε το πιατο απο μπροστα της ο 15χρονος γιος της Gertrude και αργοτερα εκεινη την ημερα την αναγκασαν να φαει ακαθαρσιες και ουρα.


Το σοκαριστικο της υποθεσης εγκειται στο οτι αν διαφορα ατομα ειχα αντιδρασει στο δραμα αυτο η μικρη Sylvia θα μπορουσε να ειχε σωθει.Οταν τα δυο κοριτσια επικοινωνησαν με τη μεγαλυτερη αδερφη τους την Diana Shoemaker για να της πουν οτι η Sylvia κακοποιουνταν συνεχως εκεινη θεωρησε οτι τα κοριτσια υπερεβαλλαν.Σε μια επισκεψη της Diana στο σπιτι για να δει τις αδελφες της η Baniszewski την εδιωξε κακην κακως απειλοντας πως θα καλεσει την αστυνομια δεδομενου οτι δεν μπορουσε να αφησει να δει κανεις την Sylvia στην κατασταση που ειχε ερθει.

Η αδερφη των κοριτσιων Diana Shoemaker

Αλλη μια φορα μια νοσοκομα επισκεφτηκε το σπιτι επειτα απο ανωνυμη κληση στο κεντρο υγειας της περιοχης αλλα και παλι το θεμα θαφτηκε επειτα απο διαβεβαιωσεις της Gertrude οτι η μικρη στην οποια αναφεροταν η νοσοκομα ηταν μια πορνη γ'αυτο κι αναγκαστηκε να την πεταξει εξω. Ποιος μπορουσε να φανταστει οτι εκεινη την ωρα το κοριτσι βρισκοταν φιμωμενο και δεμενο στο υπογειο του σπιτιου.
Τραγικο αποκορυφωμα ηταν οταν επισκεφτηκαν το σπιτι δυο αστυνομικοι επειτα απο αναφορα ενος γειτονα τους Bruce Hanlon οτι η Baniszewski μαζι με κατι αλλα παιδια ειχε κλεψει απο το υπογειο του κατι εργαλεια. Αρνουμενη την κατηγορια η Gertrude ειπε στους αστυνομικους οτι εκεινος ειχε προσπαθησει να εισβαλλει στο σπιτι της πηδωντας απο το παραθυρο.Ο Hanlon συνεληφθη και κρατηθηκε.

Το τελευταιο Σαββατοκυριακο της Sylvia της επιτραπηκε να κοιμηθει σε κρεβατι.Ο Coy, η Stephanie κι ο John ακολουθωντας της οδηγιες της Gertrude την εδεσαν στο κρεβατι ωστε να μην μπορει να παει τουαλετα ετσι ωστε να μαθει να μην βρεχει το κρεβατι της. Εκεινη τη νυχτα η Sylvia ομως εβρεξε και παλι το κρεβατι.

Gertrude Baniszewski and John Baniszewski
Gertrude Baniszewski and Stephanie Baniszewski

Την επομενη ημερα αφου την αναγκασαν να επιδοθει σε ενα ακομη στριπτιζ η Gertrude αποφασισε να εκδικηθει για ακομη μια φορα το κοριτσι για τις φημες που ειχε διαδωσει τοτε στο σχολειο για τις κορες της. "Οπως στιγματισες εσυ τις κορες μου ετσι θα σε στιγματισω κι εγω" φερεται να ειπε και προτεινε αμεσως μετα στον Ricky Hobbs να τη βοηθησει σ'αυτο που επροκειτο να κανει. Εκεινος ενθουσιασμενος δεχτηκε κι αφου την εδεσαν, τη φιμωσαν και την ξεγυμνωσαν, η Gertrude εκαψε μια βελονα και χαραξε ενα "I'm" στην κοιλια της κοπελας πριν δωσει την πυρακτωμενη βελονα στον Hobbs για να το αποτελειωσει γραφοντας τη λεξη prostitute. Σε καποια στιγμη εκεινος σταματησε για να ρωτησει πως γραφεται εκεινη η λεξη και μετα συνεχισε. Στη συνεχεια η Paula, ο John κι η Shirley Baniszewski αποφασισαν να γραψουν ενα "S" στο στηθος του κοριτσιου και φωναξαν τη Jenny να το τελειωσει.Η μικρη αδερφη της Sylvia αρνηθηκε και τη βελονα αρπαξε η Shirley οπου στην προσπαθεια της να χαραξει το "S" επειτα απο ενα λαθος που εκανε στην τελευταια καμπυλη το S μετατραπηκε στον αριθμο 3.



Ricky Hobbs

Shirley Baniszewski
Τοτε η Baniszewski να κοροιδευιε τη Sylvia λεγοντας της:"Τωρα πια δεν μπορεις να παντρευτεις ουτε να ξεγυμνωθεις μπροστα σε κανενα. Τι θα κανεις τωρα?". Μετα απο αυτο το μαρτυριο την ξανακατεβασαν στο υπογειο και η Sylvia εγινε για ακομη μια φορα το αντικειμενο προπονησης του Hubbard χτυπωντας τη ανελεητα.Το ιδιο βραδυ οταν η Jenny κατεβηκε να δει τη Sylvia εκεινη της ειπε:"Θα πεθανω. Το καταλαβαινω πια."

Η Gertrude και η Paula την αναγκασαν να γραψει ενα γραμμα στους γονεις της το οποιο μετα το θανατο της το παρεδωσαν στους αστυνομικους λεγοντας πως το κοριτσι εφυγε απο το σπιτι κι ειχε αφησει αυτο το γραμμα:


«Προς τον κυριο και την κυρια Likens,
Τη νυχτα ακολουθησα μια συμμορια αγοριων. Ειπαν οτι θα με πληρωναν αν τους εδινα κατι, ετσι μπηκα στο αυτοκινητο και ολοι πηραν αυτο που ηθελαν … και οταν τελειωσαν, με χτυπησαν γεμιζοντας με πληγες και σημαδια ολο μου το σωμα. Επισης εγραψαν στην κοιλια μου τη φραση, «ειμαι πορνη και περηφανη γι’ αυτο».
Εκανα τα παντα για να εξοργιζω την Gertie και κοστισα στην Gertie περισσοτερα χρηματα απ’ οσα εχει. Εσκισα ένα στρωμα και ουρησα πανω του. Επισης στοιχισα στην Gertie χρηματα για γιατρους τα οποια δεν μπορει να πληρωσει κι εξοργιζα συνεχως την Gertie και ολα τα παιδια…»

Το γράμμα

Η Baniszewski θεωρησε οτι επρεπε να πεταξουν την Sylvia σε ενα σκουπιδοτοπο αλλα κανεις δεν μπορουσε να αναλαβει την ευθυνη αυτη.Η Sylvia σε μια απ'τις ελαχιστες προσπαθειες της να ξεφυγει ετρεξε προς πορτα αλλα οντας αδυναμη την προλαβε η Gertrude και την χτυπησε απανωτα πολλες φορες στην κοιλια.Για να μην πεθανει της εδωσε να φαει ενα τοστ το οποιο ομως η Sylvia ειπε οτι δεν μπορουσε να το καταπιει. Εξαλλη η Baniszewski αρχισε να χτυπαει με ενα κουρτινοξυλο το κοριτσι στο στομα. Αφου την ξαναδεσανε στο υπογειο η Gertrude της πηγε να φαει φρυγανιες γιατι δεν ηθελε να πεθανει μεσα στο σπιτι της η Sylvia αλλα η τελευταια της αρνηθηκε λεγοντας:" Δωστες στο σκυλο. Αυτος ειναι πιο πεινασμενος απο μενα". Χωρις καθυστερηση η Baniszewski αρχισε να την ξυλοφορτωνει στην κοιλια.

Το επομενο πρωι της 24ης Οκτωβριου η Gertrude με τον John την ξυλοκοπησαν ξανα κι αργοτερα περασε κι ο Coy για να τη χρησιμοποιησει για την καθιερωμενη του προπονηση οπου τις καταφερε ενα γερο χτυπημα στο κεφαλι με ενα σκουποξυλο που την αφησε αναισθητη.
Εκεινη τη νυχτα η Sylvia με ενα φτυαρι χτυπουσε το πατωμα του υπογειου κανοντας τους γειτονες να θελουν να διαμαρτυρηθουν στην αστυνομια για τους θορυβους πραγμα ομως που δεν το εκαναν.

Το επομενο πρωι ανεβασαν τη Sylvia επανω για το μπανιο της. Οταν ο Ricky κι η Stephanie εβγαλαν την Sylvia απο τη μπανιερα αντιληφθηκαν οτι εκεινη δεν ανεπνεε πια.
Τοτε η Baniszewski εστειλε τον Ricky σε ενα τηλεφωνικο θαλαμο να καλεσει την αστυνομια θεωρωντας οτι το μονο που ειχε να κανει ηταν να δωσει εκεινο το γραμμα που ειχαν αναγκασει το κοριτσι να γραψει στους αστυνομικους. Πριν προλαβει, ωστοσο, ο αστυνομικος να διαβασει το γραμμα αυτο η μικρη Jenny τον πλησιασε τρομοκρατημενη και του ψιθυρισε: "Παρτε με απο εδω και θα σας τα πω ολα".

Το εξωφρενικο της υποθεσης που εμενα με εβγαλε εξω απο τα ρουχα μου ηταν οι ποινες που αποδοθηκαν σε αυτα τα τερατα του ανθρωπινου ειδους επειτα απο τις θηριωδιες που διεπραξαν:
Με την κατηγορια του φονου συνεληφθησαν οι: Gertrude Baniszewski, Paula Baniszewski,, Stephanie Baniszewski,, John Baniszewski,, Richard Hobbs και Coy Hubbard.
Ωστοσο προς εκπληξη ολων, η αποφαση του δικαστηριου περιοριζε την κατηγορια του φονου στην Gertrude Baniszewski αν και εκεινη ποτε δεν παραδεχτηκε τις πραξεις της, χωρις μάλιστα να της επιβληθει και η θανατικη ποινη. Επειτα απο ασκηση εφεσης καταδικαστηκε σε ισοβια καθειρξη.Η Paula Baniszewski, καταδικαστηκε και αυτη σε ισοβια με την κατηγορια φονου δευτερου βαθμου.Τα τρια αγορια, ο Richard Hobbs, o Coy Hubbard και ο John Baniszewski, καταδικαστηκαν με ποινες φυλακισης απο δυο εως εικοσιενα χρονια, με την κατηγορια της ανθρωποκτονιας εξ'αμελειας.Τωρα το ποσο αμελεια δειχνουν οι πραξεις τους ενας θεος το ξερει.
Δυο χρονια αργοτερα αποφυλακιστηκαν και τα τρια. Τo 1971 η Paula και η Gertrude ξαναδικαστηκαν και η ποινη της Paula μειωθηκε και δυο χρονια αργοτερα αποφυλακιστηκε. Η Gertrude Baniszewski παρεμεινε στη φυλακη μεχρι και το 1985 οπου αποφυλακιστηκε λογω καλης διαγωγης. Πεντε χρονια αργοτερα πεθανε απο καρκινο του πνευμονα. Μπορει να ξεφυγε με απλη ισοβια απο το κρατικο συστημα δικαιοσυνης ομως φαινεται οτι δεν ξεφυγε απο τη θεια δικη.
Ο Richard Hobbs πεθανε κι αυτος απο καρκινο σε ηλικια μολις 21 ετων.
Ο Coy Hubbard λιγα χρονια μετα την αποφυλακιση του οδηγηθηκε ξανα στη φυλακη κατηγορουμενος για πληθος διαρρηξεων. Αρκετα χρονια αργοτερα κατηγορηθηκε και για το φονο δυο αντρων χωρις ομως να αποδειχθει τιποτα.
Ο John Baniszewski δεν ενεπλακη ποτε ξανα με την αστυνομια.
Πορευτηκε στη ζωη του αλλαζοντας το ονομα του σε John Blake, παντρευτηκε και απεκτησε τρια παιδια. Πριν από λιγα χρονια, μετα την τραγωδια του Jonesboro στο Arkansas, όπου δύο μαθητές άνοιξαν πυρ μέσα στο σχολείο σκοτώνοντας τέσσερις συμμαθητές τους και έναν δάσκαλο, αποφασισε να βγει από την «ανωνυμια» για να δηλωσει φερνοντας τον ιδιο του τον εαυτο ως παραδειγμα, πως οι ανηλικοι εγκληματιες δεν είναι «χαμενα» μελη της κοινωνιας και πως υπαρχει η ελπιδα για την επανενταξη τους στο κοινωνικο συνολο. Σημερα ζει πια αναπηρος και σχεδον τυφλος απο το διαβητη.
Η Stephanie Baniszewski εγινε δασκαλα. Παντρευτηκε κι απεκτησε παιδια οπως και η Paula η οποια ζει σε μια μικρη φαρμα στην Iowa.
Ο Lester και η Betty Likens χωρισαν το 1967. Το 1999 η Betty πεθανε σε ηλικια 71 ετων.
Η Jennie Likens παντρευτηκε και δουλευε για πολλα χρονια σε τραπεζα. Πεθανε το 2004 σε ηλικια 54 ετων.

Σ'αυτο το σημειο ερχομαι να αναρρωτηθω πως αυτα τα ατομα που εν γνωση τους πηραν μερος σε μια απο τις πιο φρικιαστικες ιστοριες μαρτυριων στην ανθρωποτητα συνεχισαν τη ζωη τους κανοντας οικογενεια και παιδια. Μπορει να ακουγομαι σκληρη αλλα η φρικαλεοτητα των οσων εκαναν σ'εκεινο το ανυπερασπιστο πλασμα δεν μου προκαλει τιποτα αλλο παρα οργη. Προσωπικα βρηκα τις ποινες τους εξευτελιστικα ανεπαρκεις σε σχεση με τα βασανιστηρια που εκαναν επι τοσους μηνες σ'εκεινο το κοριτσι. Μπορει να καταδικαζω τη θανατικη ποινη οσο τιποτα αλλο, αλλα σε μερικες περιπτωσεις οπως αυτη εδω φανταζει ως η πλεον αρμοζουσα ποινη αν και δεν μπορει να εξοφλησει το τι περασε η Sylvia Likens.

Πανω σ'αυτην την ιστορια φρικης βασιστηκαν δυο αμερικανικες ταινιες, το " An american crime" και το "The girl next door".

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE

26 σχόλια :

i via se olo tis to megaleio.auto pou apaiteitai edw einai oso to dinato pio sklires kai apanthrwpes poines ekdikitikou xaraktira.psofos sti Baniszewski.

Auto pou me eksorgizei se auth thn istoria,einai to oti den apodothike dikaiosini.Gia mena,to mono pou armozei se tetoia terata einai FRIKALEA vasanistiria(oxi mexri 8anatou,alla makroxronia vasana,se tritokosmikes fulakes), kai oxi ele8eria.Tetoioi an8rwpoi prepei na timwrountai.Tetoies istories einai pou deixnoun pragmatika,poso apaisio kai adiko plasma einai o anthropos.Pragmatika krima....

eyw exw dei tn tenia "american crime" k brw na pw ine pl lipiterh


pl krima yia tn kopelitca yt dn efteye ka6olou
alla ston kosmo mac distixoc iparxoun kapia terata...ZWA pou exoun to 6aros na knoun tetia basanistiria se ena a6wo koritcaki:/

Basika oloi skotwma 8eloun se auti tin istoria. Apo tin mana toys k ton patera toys pou afisan ta paidia toys ekei mesa xwris kan na exoun dei to spiti(pws afineis ta paidia sou se agnwstoys?)mexri k tin nosokoma pou otan tis eipane oti to koritsi einai"porni" sikw8ike k efyge. Diladi k porni na itan pou leei o logos,eprepe na trwei skata k na tin varane alypita? Aytinis 8a tis arese? Mexri k oi geitones poy den kanane kataggelia gia toso vanavsi symperifora apenanti se aniliko 8a eprepe na katadikastoyne. TeCpa... O'ti k na pw twra einai ligo k den allazei k kati. Apla euxomai pote na min yparksei kati paromoio ksana!

δεν υπάρχει απλά αυτή η ιστορία.... αυτό που με ικανοποίησε πιο πολύ είναι όταν διάβασα στο τέλος για κάποια από τα τέρατα τα οποία, όταν βγήκαν απτη φυλακη ψόφισαν από τον καρκίνο!! Αλλά τα άλλα τέρατα έκαναν κι οικογένεια? Έπεται και γι αυτούς όμως κάτι παρόμοιο σίγουρα....

dystixos oti egine egine kai den allazei...oso gia tis tainies exo dei merikes me paromoio periexomeno poy sigoyra oi skines toys xarazontai stin mnimi soy...krima gia ta koritsakia...eidika to nekro pleon...alla exo merikes apories...1on poios blammenos mporei na afisei ta paidia toy se ena spiti poy den kserei (ektos an iksere kai itan pliros aneythinos i aposkopoyse sto na "ksefortothei" ta paidia toy) kai 2on mia ginaika me 7 paidia se mia trogli? dn iparxei kapoia ipiresia toy kratoys na elegxei ton xoro diabiosis anilikon? 3on geitones, siggeneis, nosokomes, mpatsoi...mastoyromenoi itan kai den katalaban kati? px otan pigaine sxoleio ksilodarmeni as poyme 1 daskalos den brethike na rotisei pos skata ayto to paidi einai etsi? i poy einai oi goneis toy? 4on posoys mines ta afisan ta paidia toys dld aytoi se ekeino to spiti, kai dn epairnan tilefono gia na ta akoysoyn? poios gonios parataei ta paidia toy toso kairo kai dn kanei kan ton kopo na mathei nea toys? aneythinoi anthropoi...kai aneythino periballon (sxoliko, siggeniko, geitoniko kai kratiko) poy girise tin plati, den einai i proti fora poy sinebei kati tetoio, iparxoyn martiries gia paromoia peristatika akomi kai stin ellada (beroia) poy logo adiaforias geitonon poy eblepan kai ekleinan ta matia toys pethane paromoios koritsaki apo toys idioys toys goneis toy...apla eleos...oso gia tin thanatiki poini, tha itan oti xeirotero, kalitera enas argos kai basanistikos thanatos toylaxiston isos bionan esto ligo ap ton psixiko pono poy edosan kai sigoyra aytoi poy epezisan den eprepe na kanoyn oikogeneia...tetoioi kathisterimenoi prepei na einai se idrimata kai oxi na kanoyn kai paidia...eleos leme...eleos...

egw ahdiasa me tous malakes ...einai hlithioi aytoi theloun polla basanisthria k na tous kapsoun kiolas zwntanous k na tous kanoun ta idia

autoi oi anthrwpoi theloun arga k frikiastika basanistiria mexri t telos ts zwis ts!pws boreis meta apo ayta n kaneis oikogenoia..prepei na eisai pl diestammenos..egw tha protimousa na autoktonisw!!alitheia dn eimai kakos anthrwpos alla s tetoies periptwseis ot k na kaneis tha einai ligo!!poso akardoi htan oloi wste kaneis na mn endiaferthei g ayto t athwo anuperaspisto plasma!!!euxomai s olous osous zoun akoma frikiastiko thanato k ta paidia ts na mn ginoun malakes opws oi goneis ts k na mn mathoun auto p ekanan gt fadazomai tha aidiasoun!!!

na psofhsoun oloi me tn xeirotero tropo.. k ta paidia tous na pathoun ta idia k xeirotera...afto aksizei.

1on n0mizw pws 9a kanw emet0 me 0la auta...aidia,p0n0s...pws epezise..egw 9a xa aut0kt0nisei ekei mesa!panagia mou...tremw ap ta neura mou.....2on.auti ine i astin0mia:\

na.....o satanas telika kirieuei tis psixes ton anthrwpwn..kai i aitia pou eginan ola auta...apolitws KAMIA!!!!autous anthrwpous oute na tous ftiseis dn a3izoun!!ti filaki kai bourdes....tous a3izoun na perasoun ola auta pou perase auto to kaimeno koritsi..nai na ginoun sakoi tou box..na trwne akatharsies kai oura ...na 3ernane kai na ta trwne meta...na kanoun mpanio me brasto nero kai na tous trivoun tis pliges me alati..na tous dernoun alipita....o theos ekane tin douleia tou..tous timwrise..alla oxi me varvaro tropo...!!!ti na pw..ilikrina einai na tous lipase autous tous anthrwpous...kai einai sigoura gia psixiatro...min ss pw kai gia trelokomio..!!!

μη κρινεις αυτες τις ποινες στην Ελλαδα το δικαστιριο δεν θα χε γινει ακομα...η αλλη πως εγινε δασκαλα? εμπλεξε παλι με παιδακια δηλαδη συνειδηση δεν υπαρχει???μια φορα εσπρωξα παιδι και ειχα τυψεις γτ δεν μου χε κανει τπτ...αλλα φταινε και οι γονεις...πως αφηνεις ετσι το παιδι σου στο ακυρο σπιτι ρε??? εγω αν ημουν ο πατερας του κοριτσιου θα τους καθαριζα και στα @@ μου ολα ειληκρινα...

ego an hmoun stin 8esh tou dikasth 8a tous evaza se ena syxrono kolosaio gia na tous vasanisoun eos 8anatou....ayto pou ekanan se ayto to koritsi 8a tous ekana ki ego....

Εγώ είμαι υπέρ στο να σου κάνουν ότι έκανες...Σκότωσες?σου αξίζει να πεθάνεις. Έκλεψες?ας σου κατασχέσουν την περιουσία. Βασάνισες?τα ίδια θα πάθεις! Έτσι θα παραδειγματιστούν κάτι τέτοια ΖΩΑ και δεν θα ξανακάνουν τέτοιες φρικαλεότητες...

oso kata kai na eimai se ka8e akia timwria edw den mporw para thn apodextw....
pantos skefteite kati..... ti 8a htan kalutero gia esas an hsastan sthn 8esh tous,na sas skwtwsoun kai na << lutrw8eite >> h na zhsetai mia zwh pou 8a to skefteste ka8e mera , na kanete paidia kai sto proswpo tous na blepete to koristi pou basanizate....

pantws egw 8a prwtimousa na me eixan skotwsei.

paidia stn tainia ''an american crime'' kryvontai polla!den einai akrivws idia!polla gegonota pou einai sovara den exoun guristei stn tainia1

gamw to spiti tous i kariola i mana r gmt!! to kaimeno koritsaki... eprepe oloi na pe8anoun m 5xronia vasanistiria...ta xeirotera vasanistiria eprepe na ts kanoun poutanas gioi oloi tous... einai tragiko... k ap tn alli tetia dikeosini omos... oute stn ellada.. r kita kati psixopa8eis an8ropous... eleos...friki r gmt friki... k meta autoi oi an8ropoi kanoun k oikogenia... na sapisoun stn kolasi MALAKES!!!!!!! filika dennis

paidia dhladh droph kai pali droph! adi n tous kanoun kamia 8anatikh pini pou n poume kanane tetoia martiria st koritsaki tous afhsan kai eleu8erous! dhladh s t koinonia zoume! to koritsaki pados m tetia martiria p perase einai agio pia! dld eleos!

ontws poly sokaristikh istoria... alla exw mia aporia. oloi autoi oi malakes den fovotan pws 8a parousiasoun thn Sylvia stous goneis ths?? Ti 9a tous elegan gia ola auta pou perase????

po po I palio keratades kanonika an ipirxe dikaiosini tha eprepe na tous kanoun ta idia pou ekanan kaitin kopela kai oxi na tous afisoun ka sinexisoun tis zwoules tous ala den iparxi dikaiosini

pwpw,apistefto.egw ama zousa tote k imouna k se ekini tin geitonia 8a eidopoiousa tin astinomia epitopou.an imoun sti 8esi t koritsiou 8a t eskaga me tin prwti efkairia h 8a zitousa voi8eia sto sxoleio apo tous ka8igites...47 xronia perasan apo tote k sigura dn 8a 3exastei pote afto t apaisio egklima.efxomai sto sixama tin gertrude na tis kanoun stin kolasi t idia vasanistiria p ekane afti stin kopela.exei pethanei ap to 1990

ma to kanane phrane thn astnomia h kariola ta kalhpte ola den afine tpt na mpei mesa sto spiti kai to koritsaki se mia fasi diabasa oti prospathise na to skasi kai thn epiase sthn porta.. oi geitones eprepe na pane moni tous kai na tous katharisoune

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ