Κατανάλωση πλακούντα: ανερχόμενη μανία νέων μητέρων...

Ελπίζουμε να μην τρώτε τίποτα αυτή τη στιγμή, επειδή πρόκειται να μιλήσουμε για μια ανερχόμενη μανία μεταξύ νέων μητέρων - δηλαδή τη κατανάλωση του πλακούντα, η οποία ονομάζεται επίσης Placentophagia. Πρόσφατα άρθρα στα περιοδικά Parenting και NY Magazine μιλάνε γι’ αυτό το νέο «γευστικό σνακ» που οι όλο και περισσότερες...

νέες μητέρες ετοιμάζουν στην κουζίνα τους.

Ο πλακούντας είναι ένα όργανο που συνδέει το έμβρυο στο τοίχωμα της μήτρας με τον ομφάλιο λώρο. Επιτρέπει τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στο μωρό, την απομάκρυνση των αποβλήτων, και φιλτράρει επίσης τις τοξίνες. Είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό κομμάτι ιστού.

Μετά τον τοκετό το τι συμβαίνει με τον πλακούντα συνήθως εξαρτάται από τον πολιτιστικό υπόβαθρο της μητέρας. Κάποιες φορές τον αποτεφρώνουν, δεδομένου ότι θεωρείται ως βιολογικά επικίνδυνο απόβλητο. Μερικές άλλες φορές, οι άνθρωποι θάβουν τον πλακούντα στο έδαφος - στον πολιτισμό Μαορί της Νέας Ζηλανδίας το κάνουν αυτό, δεδομένου ότι για τους Μαορί η γη είναι η μήτρα όλων των μας. Η πρακτική αυτή γίνεται επίσης από τους Ναβάχο, τους Καμποτζιανούς, τους κάτοικους της Χαβάης, τους Μαλαισιανούς, τους κατοίκους της Costa Rica, κλπ.

Τον τελευταίο καιρό όμως υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός των γυναικών που προχωρούν ένα βήμα παραπέρα… Πρόκειται για τις γυναίκες που διαλέγουν την placentophagia. Η κατανάλωση του πλακούντα δεν είναι ασυνήθιστη στη φύση - σχεδόν όλα τα θηλαστικά το κάνουν. Ο πλακούντας περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη B-12, σίδηρο αλλά και ορμόνες. Πιστεύεται ότι αυτά τα συμπληρώματα διατροφής κάνουν τη νέα μητέρα ισχυρότερη και μπορεί να αυξήσει το γάλα που παράγει.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένα νέο «επάγγελμα» έχει προκύψει από αυτό. Η Jennifer Mayer, 28 ετών, αποκαλεί τον εαυτό της έναν επαγγελματία παρασκευαστή πλακούντα. Παίρνει τον πλακούντα και τον μετατρέπει σε κάψουλες αφού τον αποξηράνει. Αποκαλεί αυτά τα χάπια "happy pills".



Μια γυναίκα που ονομάζεται Alexa Beckham ξεκίνησε την επιχείρηση Ruby Tree Birth, η οποία παρέχει υπηρεσίες μετατροπής πλακούντα σε κάψουλες μετά την γέννηση. Οι νέες μητέρες μπορούν να μετατρέψουν το «νόστιμο» πλακούντα τους σε κάψουλα για μόλις 250 δολάρια. Όταν το μωρό της Alexa γεννήθηκε, έριξε τον πλακούντα της σε ένα μίξερ με το νερό καρύδας και μια μπανάνα και το λάτρεψε..

Τέλος, στην Κίνα, υπάρχουν νοσοκομεία που πουλάνε πλακούντα σε αγοραστές που θέλουν να φτιάξουν σούπα. Υπάρχουν επίσης άτομα που αγοράζουν πλακούντες από νοσοκομεία κατά χιλιάδες και τα πωλούν στο Ίντερνετ (παράνομα). Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική ως γνωστόν κάνει χρήση του οργάνου εδώ και χρόνια, το οποίο λέγεται ότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και χρήσιμο για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
.

koulo.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE

1 σχόλια :

τα θηλαστικα τρωνε τον πλακουντα, γιατι τον μυριζουν οι εχθροι και ερχονται να βλαψουν τα μικρα που μολις γεννηθηκαν!

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ