Facebook: Κωδικός κλειδί δίνει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς

Πρόσφατα στο The Rumbus είδαμε μια συνέντευξη με κάποιον που δήλωσε πρώην εργαζόμενος του Facebook.
Στην συνέντευξη μίλησε για τα privacy settings του Facebook και πως οποιοσδήποτε υπάλληλος της εταιρίας μπορούσε απλά με ένα όνομα και έναν κύριο κωδικό να δει οποιοδήποτε προφίλ.
Ο πρώην υπάλληλος είπε στην συνέντευξη ότι υπήρχε κάποιος…
κύριος κωδικός ο οποίος έδινε πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό του Facebook και ότι γνώριζε ήδη 2 περιπτώσεις στις οποίες έγινε κατάχρηση του κωδικού, η οποία οδήγησε στην απόλυση των υπαλλήλων. Γράφει ωστόσο ότι ακόμη και η χρήση του κωδικού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη καθώς όλα τα στοιχεία βρίσκονται σε μια βάση η οποία είναι προσβάσιμη από το τεχνικό προσωπικό πολύ εύκολα.

Στην συνέχεια αποκαλύπτει ότι ο κωδικός δεν λειτουργεί πλέον αλλά υπάρχει ένα ειδικό λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους υπαλλήλους την πρόσβαση σε όποιον λογαριασμό θελήσουν αρκεί να δηλώσουν τον λόγο έτσι ώστε σε περίπτωση κατάχρησης να υπάρξουν κυρώσεις.

Επίσης έγινε λόγος για το πως η εταιρία κρατάει στοιχεία για οτιδήποτε κάνουμε στην ιστοσελίδα της. Πόσες φορές κάνουμε κλικ ένα προφίλ, πόσες φορές είδαμε μια εικόνα, σε ποιους μιλάμε περισσότερο, τις προτιμήσεις μας προϊόντα ακόμη και τι λέμε στο chat. Στο τέλος τόνισε ότι όλα αυτά μένουν στα αρχεία της εταιρίας, ακόμη και αν σβήσετε τον λογαριασμό σας.

Φυσικά θα μπορούσε όλη αυτή η συνέντευξη να είναι απλά ένα αστείο, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι πολύ πιθανά… προσέχετε λοιπόν τι στοιχεία μοιράζεστε στο Facebook.
magazino

Δίαιτα Ντούνκαν,χάσε εύκολα και γρήγορα 10 κιλά Πατήστε εδώ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ