Οι άνδρες ή οι γυναίκες λένε πιο συχνά ΟΧΙ στο σεξ;

Οι μέρες όπου οι γυναίκες συνήθιζαν να αποφεύγουν τη σεξουαλική πράξη επικαλούμενες... πονοκέφαλο, κοιλιακές κράμπες, ή κάποιον λόγο σχετικό με το μωρό τους, φαίνεται πως ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Σήμερα, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης, είναι πιο πιθανό οι άνδρες να πουν όχι στη σεξουαλική πράξη. 

Πάτα "LIKE" για να δεις τη συνέχεια

Η μελέτη λοιπόν αποκάλυψε ότι, σε αντιπαράθεση με τα στερεότυπα, το 62% των ανδρών αναφέρει πως είναι πιο πιθανό να αρνηθούν τη σεξουαλική πράξη, σε σύγκριση με τις συντρόφους τους. Οι πιο συχνές δικαιολογίες που προβάλλουν, μάλιστα, είναι η κούραση και το εργασιακό στρες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.922 Βρετανοί άνδρες, 18 ετών και άνω, οι οποίοι διατηρούσαν μια σταθερή, μακροχρόνια σχέση. Η μελέτη διεξάχθηκε μετά την παρατήρηση μιας σημαντικής αύξησης στη χρήση προϊόντων που αυξάνουν τη λίμπιντο.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, τη σεξουαλική σχέση με τη σύντροφό τους, το ποιος από τους δύο απέφευγε πιο συχνά τη σεξουαλική πράξη και ποιες δικαιολογίες προέβαλλε για αυτό.

Το 45% ανέφερε ως πιο συχνή δικαιολογία την κούραση, το 39% το εργασιακό στρες, το 39% τον πονοκέφαλο, το 29% τη δυσπεψία μετά το δείπνο και το 24% ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό πρόγραμμα. Όταν τους ζητήθηκαν όμως οι πραγματικοί λόγοι που απέφευγαν τη σεξουαλική πράξη, το 39% ανέφερε μειωμένη αυτοπεποίθηση σχετικά με το σώμα και το 35% χαμηλή λίμπιντο. Ακολουθούσε η κούραση σε ποσοστό 31%, το εργασιακό στρες σε ποσοστό 25% και το ενδιαφέρον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε ποσοστό 19%.

Όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συχνά κάνουν σεξ με τη σύντροφό τους, η πιο συχνή απάντηση για το 42% των ανδρών ήταν μία φορά κάθε δεκαπενθήμερο. Μόνο ένας στους 10, το 9% δηλαδή, ισχυριζόταν ότι είχε καθημερινή σεξουαλική επαφή με τη σύντροφο του, ενώ το 25% ανέφερε ότι η μέση σεξουαλική του δραστηριότητα περιοριζόταν στη μία φορά τον μήνα.

Οι ερευνητές τονίζουν πως η σημαντικότητα της μελέτης βρίσκεται πέραν της κατάρριψης των στερεοτύπων, στην αποκάλυψη των πραγματικών λόγων για τους οποίους οι άνδρες αποφεύγουν το σεξ. Πίσω από τις δικαιολογίες της κούρασης και του εργασιακού στρες, μπορεί να κρύβονται προβλήματα που σχετίζονται με τη λίμπιντο, καθώς και με την αυτοπεποίθηση και την εικόνα του σώματος.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι, όποιος και εάν είναι ο λόγος που κρατά τους άνδρες μακριά από την απόλαυση της σεξουαλικής τους ζωής, είναι σημαντικό να ζητήσουν βοήθεια. Τονίζουν, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει φυσιολογικό και μη φυσιολογικό αναφορικά με τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής, εάν όμως η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού ταλανίζεται από προβλήματα, είναι πάντα καλύτερο να απευθυνθούν οι δύο σύντροφοι σε ειδικό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ