Το μωρό που έχει δύο κεφάλια αλλά ένα σώμα...

Για ένα ζευγάρι στην Κίνα η χαρά που έρχεται με ένα νεογέννητο παιδί γρήγορα μετατράπηκε σε τρόμο όταν έμαθαν ότι το κοριτσάκι τους έχει δύο κεφάλια.

Η 25χρονη Bao Qiaoyang, αφού έκανε δύο υπερήχους με συμπέρασμα ότι το μωρό της ήταν απόλυτα υγιές, συγκλονίστηκε όταν ανακάλυψε μετά από ένα τρίτο υπερηχογράφημα που έκανε αργότερα, ότι το μωρό της είχε ένα σώμα αλλά...

δύο κεφάλια.

Η νεαρή γυναίκα και ο σύζυγός της, Liao Guojon, αποφάσισαν ότι η έκτρωση ήταν η καλύτερη λύση, και πήγαν στο Κεντρικό Νοσοκομείο να εκτελέσουν το δύσκολο έργο. Σύμφωνα με τον γιατρό όμως στην κατάσταση που ήδη ήταν η Bao, η μοναδική λύση ήταν να πραγματοποιηθεί καισαρική τομή, γιατί η διαδικασία θα ήταν πολύ επικίνδυνη και θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο της μητέρας.

Μόλις το μωρό γεννήθηκε, αποκαλύφθηκε ότι πέραν του ότι έχει ένα επιπλέον κεφάλι, διαθέτει δύο σπονδυλικές στήλες και μία επιπλέον μισή-καρδιά. Τα υπόλοιπα όργανα είναι κοινά.

Αντίστοιχα και με τη σύγχρονη περίπτωση του Brittney και Abigail Hensel στην Αμερική, αν και σε πολύ πιο ενοχλητική κατάσταση λόγω του μεγάλου αριθμού κοινών οργάνων, οι γιατροί δεν είναι σε θέση να διαχωρίσουν ένα από τα κεφάλια, και ως εκ τούτου πρέπει το μωρό να ζει όπως γεννήθηκε: Με δύο κεφάλια αλλά ένα σώμα.

Παρά το γεγονός ότι οι περιπτώσεις των βρεφών που γεννιούνται με δύο κεφάλια δεν είναι σπάνιες (παρόμοια υπόθεση είχε δει το Μπαγκλαντές το 2008), οι γιατροί λένε ότι αυτό είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση που συναντούν στην Κίνα.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το δικό σου σχόλιο εδώ